
G4S טכנולוגיות נמצאת בשלבים מתקדמים של ביצוע מערכת ייחודית ובה טכנולוגיה חדישה אשר תסייע לזהות שריפה במנהרות רכב, רכבת ותשתית סמוך למועד התעבותה במנהרות הכרמל אשר בחיפה.
טכנולוגיה זו נותנת מענה מתקדם לצרכי הבטיחות הנדרשות במנהרות.
פרויקט מנהרות הכרמל כולל צמד מנהרות החוצות את העיר חיפה לאורכה וממקשרות בין שלושה אתרים מרכזיים: חוף הכרמל, מחלף רופין וצומת הצ'ק פוסט. אורך המנהרות 5 קילומטר כל אחת וגובה כל מנהרה 6.5 מטר.
מערכת הגילוי והפינוי שתותקן במנהרות, הוטמעה במנהרת קו הרכבת מודיעין-נתב"ג, ומנהרת רכב במכבית, מבוססת על טכנולוגיה מתקדמת הכוללת מערכת גילוי חום ליניארית בעזרת סיבים אופטיים במעטה נירוסטה מתוצרת SENSA המאפשרת לקבל פרופיל טמפרטורה בזמן אמת לאורך כל המנהרות לגבי מיקום מדויק של השריפה, כיוון התפתחות האש ומהירות התפשטותה , דבר המאפשר לכלל המערכות המחוברות אליה להפעיל את מערכות הפינוי מהמנהרה. המערכת מאפשרת כריזה סלקטיבית נפרדת בכל אחד מהאזורים על פי הגדרות שהוגדרו מראש על ידי הודעות צרובות לרמקולים ולשופרים המותקנים במנהרה.
מערכת הפינוי בחירום מבוססת על מערכת דיגיטאלית משולבת מתוצרת NOTIFIER ארה"ב.
היקף הפרויקט כ- 3 מליון ש"ח.
|