
אבי חפץ, מנכ"ל מכון היצוא : ייצוא בתחום בטחון המולדת מסתכם בהיקף של כ 1.5 מיליארד דולר בשנה. המטרה היא להגדיל את חלקה של ישראל בעוגת ביטחון הפנים העולמית בהיקף של 15%-20% כבר בשנה הקרובה.
משלחות מ-25 מדינות ובהם שרי פנים, ביטחון פנים, מפקדי משטרות, ראשי גופי מודיעין, מושלי מחוזות, ראשי ערים, מנהלי שדות תעופה ונציגים של חברות עסקיות מובילות מהעולם יגיעו לישראל בשבוע הבא להשתתף בכנס בין-לאומי ראשון מסוגו לביטחון המולדת, שמארגן מכון היצוא בשיתוף עם רשות שדות התעופה ומשרדי התמ"ת, החוץ וביטחון הפנים.
הכנס, שייפתח ב-31.10.10 בתל-אביב, נועד למתג את ישראל כשחקן מוביל בתחום. הוא ימשך שלושה ימים ובמהלכו ייחשפו האורחים מחו"ל למיטב הטכנולוגיות הישראליות בתחום ביטחון הפנים, אבטחת שדות תעופה, אבטחת ערים ולוחמה בפשיעה, הכל בניסיון לקדם את הייצוא של חברות ישראליות בתחום. בין היתר, מתוכננים מפגשים עסקיים עם מנהלי רכש ומקבלי החלטות מהמדינות השונות.
אבי חפץ, מנכ"ל מכון היצוא, ציין כי תחום ביטחון המולדת הפך בשנים האחרונות לאחד התחומים הצומחים בעולם. מדובר בתחום עתיר משאבים אליו מוזרמים תקציבי עתק מצד ממשלות והוא חסין בהשוואה לתחומים אחרים מפני קיצוצים תקציביים. ממחקר שערכה חברת הייעוץ הבינ"ל "פורסט אנד סאלבין" במיוחד עבור מכון היצוא לקראת הכנס עולה, כי קצב הגידול השנתי של שוק ביטחון הפנים יגדל בממוצע בשיעור של 6.5% לשנה עד שנת 2020 וכי ההוצאה לביטחון פנים (שהיא ברובה ממשלתית) תגדל לכ-250 מיליארד דולר בשנה 2020 לעומת 150 מיליארד דולר כיום.
"לישראל יש הרבה מה להציע בתחומים אלה לעולם, שכן היא מהווה מעבדה חיה בתחום ביטחון הפנים ומקור לחדשנות בפיתוח טכנולוגיות להתמודדות יעילה במול אתגרי הגנת המולדת. המטרה בארגון הכנס היא לייצר שיתוף פעולה עם גורמים בינ"ל, הן בסקטור הציבורי והן בסקטור העסקי, תוך חשיפה ממוקדת של טכנולוגיות ופתרונות תוצרת ישראל לעולם שצמא לפתרונות טכנולוגיים מתקדמים, שמבוססים על ניסיון מבצעי בשטח", ציין חפץ.
חפץ ציין, כי בישראל פועלות כיום כ-350 חברות בתחום ביטחון הפנים והגנת המולדת החולשות על יצוא בהיקף של 1.5 מיליארד דולר. המטרה היא להגדיל את חלקה של ישראל בעוגת ביטחון הפנים בהיקף של 15%-20% כבר בשנה הקרובה.
במהלך הכנס יתקיימו גם שורה של דיונים וסמינרים, שיעסקו במיגוון רחב של אתגרים בתחום ביטחון המולדת ובהם התמודדות מול טרור בינ"ל, זיהוי חשודים, הדור החדש של אבטחת שדות תעופה, בטיחות הנוסע ותהליך הבידוק בשדות תעופה, אבטחת מטענים, מניעת אלימות בערים, האתגרים המשפטיים בתחום ביטחון הפנים, ניהול משברים והשפעת אירועי טרור על עולם העסקים.
מאות הבכירים אשר צפויים להגיע לישראל גויסו תוך מאמץ משותף של מכון היצוא, מערך הנספחים המסחריים של מנהל סחר החוץ במשרד התמ"ת ושגרירי ישראל. בין הבאים לארץ שרי הפנים של גרמניה, איטליה, ,פנמה, קוסטה ריקה , ליטא, אנגולה ופפואה ניו-גיני. כן יגיע לארץ סגני שר הפנים של פולין ווייטנאם ובכירי משרדים לביטחון פנים ממדינות נוספות . משלחות גדולות במיוחד יגיעו מתאילנד, הודו וברזיל אשר הוגדרו על ידי מכון היצוא כשוקי יעד מרכזיים לייצוא טכנולוגיות ושירותים מתחום ביטחון הפנים. בכנס צפויים להשתתף כ-250 אורחים מחו"ל, לצד כ-400 משתתפים ישראלים. לצד הכנס תתקיים תערוכה ובה יציגו כ-40 חברות ישראליות המתמחות בתחומים הטכנולוגיים השונים של ביטחון הפנים והגנת המולדת.
מפקדי המשטרות ייטלו חלק בפאנל מיוחד שיתקיים במהלך הכנס ויעסוק באסטרטגיות ובטכניקות של משטרות מכל רחבי העולם להתמודדות מול פשיעה אזרחית וטרור בדרך ליצירת ערים בטוחות. בין האורחים - מפקדי משטרות מארה"ב, הודו, הולנד, הונגריה, פולין, ברזיל וראש השב"כ הניגרי.
|