
אם פעם, כדי לגנוב את המבחן מהמגירה של המורה, היה צריך לתכנן מבצע מורכב שלא היה מבייש את סיירת מטכ"ל, היום המשימה היא הרבה יותר פשוטה. כך לפחות חשבו שלושה סטודנטים ממכללת צפת שנעצרו החודש בחשד שהתקינו תוכנת ריגול במחשבי המכללה במטרה להשיג חומרי בחינה ועבודות אקדמאיות. השלושה נעצרו ונחקרו על ידי מפלג ההונאה של המשטרה ולפי הדיווח, צפויים מעצרים נוספים בפרשה.
האם האינטרנט הממשלתי היה נתון החודש תחת ניסיונות למתקפת סייבר? לפני מספר שבועות הודה ראש הממשלה, בנימין נתניהו, שישראל נמצאת תחת ניסיונות תקיפה בלתי פוסקים מגורמי ג'יהאד עולמיים. ואכן באמצע אוקטובר היה, ככל הנראה, ניסיון לפרוץ לאתרים הממשלתיים ובמיוחד למחשבי המשטרה. לפי הדיווחים, תכתובת אימייל תחת השם "בני גנץ" הופצה לכתובות מייל רבות במשטרת ישראל והכילה וירוס מחשבים. בזכות התראה מוקדמת של השב"כ ופעולות מנע של אנשי מערך המחשוב של המשטרה, שניתקו חלק מרשת המחשבים מהאינטרנט, הצליחו במשטרה למנוע את מתקפת הסייבר.
ואיך אפשר להזכיר 'מתקפת סייבר' מבלי לומר מילה על אירן? בחודשים האחרונים שמה של אירן נקשר באינספור מתקפות סייבר, בין אם בצד התוקף או המותקף. לפי האפיזודה האחרונה איראן היא זו האחראית למתקפת סייבר רחבת היקף נגד מטרות בארה"ב, בעיקר נגד בנקים אמריקאים. לדברי בכיר אמריקאי המתקפה, בה נפגעו כ 35,000 מחשבים, באה כנקמה על הסנקציות שהוטלו על אירן.
מכה לתעשיית האנטי וירוסים המזויפים שמגלגלת מיליוני דולרים בשנה. כריסטי רוס, מנהלת רשת שיווק אמריקאית, נקנסה ב 163 מיליון דולר. לפי כתב האישום, הפעילה רוס קמפיין רחב היקף שהפיל בפח מיליוני גולשים אמריקאים לרכוש תוכנות הגנה שונות נגד איום שלא קיים תוך שימוש באמצעי הפחדה שונים. כדי להימנע מהתופעה ממליצים בחברת ESET לרכוש תוכנות אנטי וירוס רק מהיצרניות המוכרות ובחנויות ובאתרים מורשים.
אילו איומים כיכבו אוקטובר?
האיום IFN/Autorun מוביל כבר זמן רב את טבלת האיומים וכך היה גם באוקטובר. זוהי משפחה של תוכנות זדוניות שמנצלת את אופציית ההפעלה האוטומטית (Autorun) של רכיבי מדיה ניידת במערכת ההפעלה של מייקרוסופט כדי להדביק את המחשב ולכן מומלץ לנטרל את אופציית ההפעלה האוטומטית ולסרוק כל רכיב של מדיה ניידת כמו USB, כוננים חיצוניים ואפילו דיסקים לפני שפותחים אותם על המחשב שלנו. במקום השני גם החודש נמצא איום המכונה ScrInject. זהו קוד זדוני סמוי שמושתל בדפי אינטרנט לגיטימיים ומנתב את הגולש להורדת תוכנות זדוניות למחשב שלו באופן אוטומטי וללא ידיעתו. אל המקום השלישי מגיע איום המכונה Iframe.b, זהו קוד זדוני אשר שותל את עצמו באתרים לגיטימיים ומנתב את הגולשים לאתרים שידביקו אותם בווירוסים ושאר מרעין בישין. בחברת ESET מדגישים שניתן להימנע מאיומים אלה בקלות יחסית באמצעות עדכון שוטף של תוכנת האנטי וירוס ומערכת ההפעלה וכן הקפדה יתרה על הקישורים והאתרים בהם עושים שימוש.
אודות ESET
חברת ESET הינה ספקית בינלאומית של תוכנת האנטי וירוס NOD32 וחבילת האבטחה ESET Smart Security לארגונים בגדלים שונים וצרכנים פרטיים. החברה מיוצגת ברחבי העולם כולו ביותר מ-180 מדינות וסניפיה המרכזיים ממוקמים היום באנגליה, ארגנטינה, סלובקיה וכמובן ארצות הברית. בישראל, מיוצגת ESET באופן בלעדי על ידי חברת קומסקיור, המפעילה בארץ מרכז פתרונות ותמיכה טכניים בשפה העברית.
|